Dani ambalaže

Institut za ambalažu i tiskarstvo

Tectus

HR EN

Hotel Park, Rovinj,
6. do 8. svibnja 2010.

Aluflexpack d.o.o.

ALUFLEXPACK d.o.o. najveći je proizvođač savitljive ambalaže u Hrvatskoj i među vodećima u Europi, s godišnjom proizvodnjom od oko 15 tisuća tona različite ambalaže, od čega se 10 tisuća tona odnosi na aluminijske folije u roli i poklopce za prehrambenu industriju (mljekarsku, konditorsku, mesnu i konditorsku), te farmaceutsku i duhansku industriju. Aluflexpack d.o.o. danas posluje u sklopu Aluflexpack Grupe u kojoj su neovisne i vertikalno integrirane tvrtke iste poslovne i kompatibilne proizvodne orijentacije. Matična kuća Aluflexpack sa sjedištem i tvornicom u Murvici, Zadar, specijaliziranom za preradu aluminijske folije konvencionalnim i UV- flekso tiskom, te tvornicom u Umagu za fleksibilnu ambalažu i bakrotisak; TLM-TVP, u Šibeniku, za proizvodnju aluminija, aluminijskih proizvoda; OMIAL d.o.o. Novi , u Omišu, za proizvodnja sterala (meko), konzerve (mesne i riblje) i pillerproof zatvarača; TOF d.o.o. u Drnišu, za lakiranje i ekstruziju teBARON s. a., u Tychy Poljska, za proizvodnju Al posudica. U proizvodnji se primjenujuje najsuvremenija tehnologija tiska, lakiranja, ekstruzije i kaširanja, a proizvodi ispunjavaju zahtjeve visoke kvalitete u skladu sa svjetskim standardima. Osim po kvaliteti, cijeni proizvoda i servisu kupaca, Aluflexpack je prepoznat i po primjeni europskih ekoloških standarda u proizvodnji, unaprjeđenju i poboljšanju kvalitete radnog prostora te zaštiti i očuvanju okoliša. Od ukupne proizvodnje 70% seizvozi, dok se 30 % plasira na domaće tržište.

www.afp.hr


Atlantic Grupa d.d., Zagreb

ATLANTIC GRUPA je vodeći europski proizvođač prehrane za sportaše s poznatim brandom Multipower, najveći je proizvođač vitaminskih instant napitaka i dodataka prehrani u regiji s robnim markama Cedevita i Dietpharm, istaknuti proizvođač proizvoda za osobnu njegu te vodeći distributer robe široke potrošnje u jugoistočnoj Europi. Distribucijski portfelj Atlantic Grupe uključuje svjetske premium brandove poznatih proizvođača kao što su Wrigley, Ferrero, Hipp, Johnson & Johnson i drugi. Od 2008. godine Atlantic Grupa je pod brandom Farmacia formirala i vodeći privatni lanac ljekarni u Hrvatskoj.
Istraživanje potreba potrošača, dosljedne marketinške strategije te stalan razvoj novih i inovacije postojećih proizvoda, osigurali su mnogim robnim markama Atlantic Grupe vodeće tržišne pozicije u Hrvatskoj i na širem regionalnom tržištu jugoistočne Europe.
Cedevita vitaminski napitak, Multivita, Naturavita ljekoviti čajevi, Plidenta zubna pasta, Rosal i Rosal lip balm te Melem univerzalna zaštitna krema neke su od najistaknutijih robnih marki.
Integrirani sustav kvalitete i upravljanje okolišem certificirani su prema međunarodnim normama ISO 9001:2000 i ISO 14001, a poslovni procesi su u skladu sa zahtjevima HACCP-a i GMP-a. Vrhunska kvaliteta i visoki standardi proizvodnje strateški su izbor Atlantic Grupe.

www.atlantic.hr


Ball Packaging Europe, Srbija

Ball Packaging Europe je nastao krajem 2002. godine poslije preuzimanja Schmalbach-Lubeca GmbH od strane Ball Corporationa, SAD, što je dovelo do stvaranja jednog od najvećih proizvođača limenki za pića u svijetu. Od travnja 2003. kompanija posluje pod imenom Ball Packaging Europe kao podružnica u punom vlasništvu Ball Corporationa. Preuzeta kompanija Schmalbach-Lubeca GmbH je imala tradiciju dužu od 100 godina u proizvodnji ambalaže. Ball Corporation je jedan od najvećih svjetskih proizvođača metalne i plastične ambalaže za industriju hrane i pića. Kompanija je osnovana 1880. godine u SAD-u i danas ima 15.500 zaposlenih na 95 lokacija širom svijeta. Sjedište korporacije je u Broomfieldu, Colorado, SAD. Ukupna je dobit tijekom 2008. godine iznosila 7,6 milijarde američkih dolara. Divizija za proizvodnju ambalaže stvara 90 posto dobiti Ball Corporationa.
Ball Packaging Europe Beograd, s ulaganjima u postrojenja od oko 65 milijuna eura, jedna je od najvećih i najuspješnijih proizvodnih greenfield investicija u Srbiji.
Tijekom 2010. godine 12 tvornica u sastavu Ball Packaging Europe će proizvesti i plasirati 16 milijardi limenki na europskom tržištu.

www.ball-europe.com


Bilokalnik – IPA d.d., Koprivnica

BILOKALNIK – IPA d.d., članica Grupe Belišće, suvremena je tvrtka s više od 40 godina tradicije u proizvodnji valovitog kartona i ambalaže od valovitog kartona, po čemu je jedan od najvećih proizvođača na hrvatskom tržištu. Osvojenu tržišnu poziciju učvršćuje kontinuiranim praćenjem svjetskih kriterija i trendova u proizvodnji papirne ambalaže te stalnim tehnološkim ulaganjima u proizvodnju. Sustavno unaprjeđuje postojeće i uvodi nove tehnologije pakiranja i tiska, a pri tomu poštuje ekološke standarde, prije svega vezane uz pakiranje prehrambenih proizvoda.
Ima usvojen i potvrđen ISO 9001 i ISO 14001.
Bilokalnik - IPA d.d. danas je na tržištu prisutan s valovitim kartonom, transportnom i transportno-komercijalnom ambalažom od valovitog kartona. Godišnje proizvodi 37.000.000 m2 ambalaže od valovitog kartona. Proizvodi ambalažu od troslojnog i peteroslojnog valovitog kartona od E, B i C vala te u njihovoj kombinaciji. Kao tehniku tiska koristi fleksotisak u svim varijantama tiska od jednobojnog do kolora u ambalaži od valovitog kartona.

www.bilokalnik.hr


Cerovski d.o.o., Zagreb

Ljudi nas prije svega prepoznaju po super tisku.
Ove vam sezone nudimo:
Foto knjige, personalizirane tiskanice, brošure, vodiče, postere, plakate, tisak na PVC kartice i akreditacije, naljepnice raznih vrsta primjene, posjetnice, cjenike i ostalo – sve što vam padne na pamet, mi ćemo otisnuti!
Zabrinuti globalnim zatopljenjem, upitali smo se “Što mi možemo učiniti?” pa smo odlučili da prilikom odabira tehnologije veliku pažnju posvetimo i ekološkoj prihvatljivosti strojeva i sirovina koje koristimo.
Tiskajte kvalitetno i čuvajte prirodu! To je naš moto.

www.cerovski.hr


Fond za zaštitu okoliša i energetsku učinkovitost, Hrvatska

Fond za zaštitu okoliša i energetsku učinkovitost osnovan je 2003. godine radi osiguranja dodatnih sredstava za financiranje projekata, programa i sličnih aktivnosti u području očuvanja, održivog korištenja, zaštite i unaprjeđivanja okoliša.
Djelatnost Fonda obuhvaća poslove u svezi s financiranjem pripreme, provedbe i razvoja programa i projekata i sličnih aktivnosti u području očuvanja, održivog korištenja, zaštite i unaprjeđivanja okoliša, kao i u području energetske učinkovitosti i korištenju obnovljivih izvora energije, a osobito poticanje, uspostavljanje i ostvarivanje suradnje s međunarodnim i domaćim financijskim institucijama i drugim pravnim i fizičkim osobama radi financiranja zaštite okoliša i energetske učinkovitosti u skladu s Nacionalnom strategijom zaštite okoliša i Nacionalnim planom djelovanja za okoliš, Strategijom energetskog razvitka i Programom provedbe Strategije energetskog razvitka, nacionalnim energetskim programima, drugim programima i aktima u području zaštite okoliša i energetske učinkovitosti, te međunarodnim ugovorima čija je stranka Republika Hrvatska za namjene utvrđene odredbama Zakona o Fondu za zaštitu okoliša i energetsku učinkovitost.

www.fzoeu.hr


Gopack d.o.o., Slovenija

GOPACK d.o.o. osnovan 1990. godine, danas je priznat proizvođač automatskih strojeva za pakiranje te kompletnih linija za pakiranje. Proizvodni program obuhvaća razvoj i proizvodnju automatskih strojeva za pakiranje (form, fill, seal) koji oblikuju, zavaruju i pune vrećice različitih oblika. Strojevi se proizvode isključivo prema narudžbi i tako su prilagođeni specifičnim potrebama kupaca. Na strojevima Gopacka mogu se izrađivati flow pack vrećice, stabilo bag, stick pack, itd., a mogu proizvoditi i kartonirke.

http://www.gopack.si/


Huber group, Njemačka

Hubergroup je međunarodno holding društvo u čijem je vlasništvu nekoliko samostalnih kompanija specijaliziranih za proizvodnju i prodaju tiskarskih boja, lakova, aditiva za otopine za vlaženje, pomoćnih sredstava, materijala za telekomunikacijske kabele, tonera za laserske pisače i fotokopirne uređaje te proizvodnju tiskarskih strojeva.
Kombinacijom znanja, globalnog poslovanja i intenzivnih ulaganja u istraživanje i razvoj osiguravaju da njihova inovativna linija proizvoda, uz postojanu kvalitetu, bude uvijek u samom vrhu tehnologije. Bez obzira u kojem se dijelu svijeta nalazili, zaposlenici u lokalnim korporacijskim podružnicama će se brzo i fleksibilno posvetiti potrebama klijenata. Razgranata mreža s više od 160 lokalnih predstavnika osigurava izravne rezultate, brzu isporuku i pouzdanu uslugu.
Na području visokorazvijenih tehnologija kao što je tiskarska industrija, sve se više podižu očekivanja i zahtjevi za stručnošću zaposlenika i uprave. Zajedno s njima raste i kompleksnost poslova, a inovacijski se ciklus sve više skraćuje. U takvom se oštrom konkurentskom okružju nameće potreba za profesionalnim usavršavanjem.
Huberova INK Akademija Vaš je partner. Uz slogan “Dijelite znanje i steknite kompetenciju” unutar INK Akademije nude se zaokruženi seminari koji radom u malim skupinama pružaju jezgrovit i relevantan uvid u različite tiskarske tehnike i procese upravljanja tiskom.

www.huber-gruppe.com


Imago reklamna agencija d.o.o., Zagreb

IMAGO reklamna agencija d.o.o. nezavisna je agencija u domaćemvlasništvu. Osnovana 1992. godine kao kreativni i produkcijski studio
IMAGO grafika d.o.o., od 1999. prerasla je u full-service agenciju pod
sadašnjim nazivom. Zahvaljujući kreativnim temeljima, i danas je kompletna produkcija (DTP, video, audio, web...) unutar agencije. To je, u kombinaciji s visokostručnim i motiviranim zaposlenicima kojih trenutačno ima više od 60, rezultiralo izrastanjem IMAGA u jednu od vodećih regionalnih reklamnih agencija.
Cjelovite marketinške usluge pruža na tržištima Hrvatske i Srbije (uredi u Zagrebu i Beogradu) te Slovenije, Bosne i Hercegovine, Crne Gore, Kosova, Albanije i Makedonije preko ugovorno vezanih agencija. Od
2008. IMAGO reklamna agencija član je Columbus Media International, nezavisne mreže medijskih agencija iz cijeloga svijeta.
IMAGO je danas prepoznat kao agencija koja pruža usluge integrirane marketinške komunikacije koja fokus stavlja na učinkovitu kreativnost tj. na oglašavanje koje, uz to što je kreativno, donosi i sjajne
tržišne učinke klijentima. Takvu su visoku kvalitetu usluga prepoznali i dugogodišnjom suradnjom potvrdili: Carlsberg Croatia (Carlsberg, Tuborg Green, Pan), Carlsberg International, Dukat, Red Bull, T-HT, Atlantic grupa (Cedevita, Neva, Dietpharm), Raiffeisen grupa, 24sata, Kraš, Adidas, Johnson&Johnson...
IMAGO reklamna agencija osvojila je brojne domaće i međunarodne nagrade i priznanja, među kojima se posebno ističe Zlatna kuna za najbolju hrvatsku tvrtku do 50 zaposlenih 2005. godine.

www.imago.hr


Istragrafika d.d., Rovinj

ISTRAGRAFIKA d.d. je osnovana 1956. godine u Rovinju, te se ubrzo iz grafičkog pogona Tvornice duhana Rovinj profilirala kao specijalizirani proizvođač visokokvalitetne kartonske komercijalne ambalaže. Danas posluje u sastavu Adris grupe kao najveći vodeći hrvatski proizvođač i izvoznik komercijalne ambalaže.
Proizvodi visokokvalitetnu kaširanu i kartonsku ambalažu, primjenjujući međunarodne standarde i prvi je proizvođač komercijalne ambalaže u Hrvatskoj koji je svoje poslovanje uskladio s normom ISO 9001, te ISO 14001 koji omogućuje stalno praćenje, poboljšanje i preventivno djelovanje s namjerom sprječavanja mogućih onečišćenja okoliša uvođenjem novih ekološki prihvatljivih materijala i djelovanjem na tvari koje utječu na okoliš.
Osim stalnih ulaganja u tehnologiju, Istragrafika je bila i među prvim tvrtkama u hrvatskoj grafičkoj industriji koja je prepoznala važnost utjecaja SAP-ova ERP informacijskog sustava na uspješnost i konkurentnost tvrtke, a koji se od 2003. godine uspješno primjenjuje u svim poslovnim područjima.
Kvalitetu i predanost u dosadašnjem radu dokazuju i brojna domaća i međunarodna priznanja koje je Istragrafika primila tijekom godina.

www.istragrafika.hr


K.M.K. BOX d.o.o., Slovenija

K.M.K. Box d.o.o. osnovan je 1996. godine. Sjedište i proizvodni pogon nalazi se u Izoli (Slovenija). Osnovna djelatnost je proizvodnja ambalaže od valovitog polipropilena koji je odličan supstitut za karton. Upotrebljava se u različitim industrijama kao npr. u automobilskoj industriji, farmaceutskoj, prehrambenoj, proizvodnji strojeva, promotivnih proizvoda i dr. Moguće je i otiskivati na istom materijalu te se upotrebljava i kao finalna ambalaža.
Polipropilen je ambalaža “prijateljska okolišu” te u potpunosti reciklabilna. Materijal se izrađuje u dva osnovna oblika - jednoslojna ili dvoslojna rebrasta ploča i može se isporučiti u različitim bojama.
Najmodernijom opremom K.M.K Box nudi izradu nacrta, oblikovanje, izradu i tisak ambalaže. Jamstvo kvalitete predstavlja ISO 9001:2008.

www.kmkbox.eu


Plamegal Trio d.o.o., Dugo Selo

PLAMEGAL TRIO d.o.o. osnovan je 1991. godine, a od 1995. godine se bavi preradom plastičnih masa.
Proizvodi puhanu PE, PET i COEX ambalažu raznih volumena te brizgane proizvode. Plamegal Trio nudi boce, teglice, kanistere, posude te pripadajuće čepove i poklopce.
Područje primjene: kemijski proizvodi, agrokemikalije, mineralna ulja, sredstva za čišćenje, tekući mediji u prehrambenoj industriji i dr.

www.plamegal-trio.hrTehnix d.o.o., Donji Kraljevec

Tehnix d.o.o. vodeća je globalna kompanija u ovom dijelu Europe za projektiranje, proizvodnju te servisiranje strojeva i opreme koji su u funkciji zaštite okoliša.
Velike proizvodne mogućnosti, stalna prisutnost na domaćem i svjetskom tržištu, zadovoljstvo dosadašnjih kupaca, inoviranje – usavršavanje proizvoda, te siguran i dugotrajan vijek, jamstvo su uspjeha tvrtke Tehnix koja je uvijek siguran i dobar partner u rješavanju ekoloških potreba.
Kompanija je organizirana, osposobljena i primjenjuje poslovni sustav ISO 9001 i 14001.
S Tehnixovim podružnicama u Mađarskoj, Srbiji, Rusiji, Rumunjskoj, Grčkoj, Luxembourgu i Bosni i Hercegovini, s više od 300 zaposlenih, uz 30 vlastitih patenata i inovacija, te više od 350 vlastitih proizvoda koji se plasiraju na domaćem i europskom tržištu, svrstava Tehnix u red najuspješnijih tvrtki u Republici Hrvatskoj.
Za postignute rezultate na projektiranju i proizvodnji Tehnixu su dodijeljena visoka državna priznanja te međunarodne stručne i tehničke nagrade.

www.tehnix.hr


Vetropack Straža d.d. Hum na Sutli

VETROPACK STRAŽA d.d. je utemeljena 1860. kao mala šumska staklana u kojoj su se proizvodile boce za punionicu mineralne vode u obližnjoj Rogaškoj Slatini. Danas je to najveća tvornica ambalažnog stakla u regiji. Od 1996. je u vlasništvu švicarskog Vetropacka.
Tvornica svoju visokokvalitetnu staklenu ambalažu - raznovrstan asortiman koji obuhvaća standardne boce i ekskluzivne oblike staklenki u više standardnih i specijalnih boja - isporučuje proizvođačima pića i hrane na tržištima bivše Jugoslavije i Moldavije. Preko sestrinskih staklana izvozi i na zapadnoeuropska tržišta. Vetropack Straža je aktivni sudionik u recikliranju starog stakla u Republici Hrvatskoj.
Tvornica ove godine slavi značajan jubilej - 150 godina proizvodnje stakla u Humu na Sutli.

www.vetropack.hr


Visor d.o.o., Zagreb

VISOR d.o.o. je inženjerska tvrtka za razvoj i proizvodnju industrijskih sustava za automatsku vizualnu kontrolu kvalitete na samoj proizvodnoj liniji, sortiranje materijala i upravljanje proizvodnim procesima. Ti se sustavi temelje na tehnologiji strojnog vida i omogućavaju preciznu kontrolu izlaznog proizvoda, osiguranje kvalitete, optimizaciju i ubrzanje proizvodnih procesa te smanjenje škarta i reklamacija. Jezgru Visora čine mladi obrazovani stručnjaci s prethodnim radnim i istraživačkim iskustvom u inozemnim inženjerskim tvrtkama i vodećim hrvatskim znanstvenim institucijama. Stratešku orijentaciju tvrtke na razvoj i primjenu naprednih tehnologija oslikavaju i brojne nagrade na sajmovima inovacija Inova i Arca.
Od početka rada 2006. godine, tvrtka bilježi kontinuirani rast prihoda i broja zaposlenih te izvoz na tržišta Velike Britanije, Švicarske, BiH, Bjelorusije i Italije, a trenutno je u tijeku i uvođenje ISO 9001 sustava upravljanja kvalitetom. Glavni klijenti Visora su proizvođači hrane, pića, plastične i papirne ambalaže, proizvođači samih strojeva ili cjelokupnih linija za pakiranje za prehrambenu industriju te hrvatski centri za gospodarenje otpadom i reciklažu PET ambalaže.

www.visor.hr


Xerox Central Eastern Europe, Israel and Turkey

XEROX je internacionalna korporacija koja posluje u 160 zemalja i zapošljava 130 000 djelatnika. Osnovne djelatnosti su tehnologija i document management te usluge.
Xerox tehnologija je pouzdana, bilo da se radi o najmanjem uredskom printeru ili najvećem produkcijskom sustavu. Od prve xerografske slike u 1938. godini, Xerox globalno predvodi inventivnošću i inovacijama, sve do danas kada ima naširi portfolio proizvoda u industriji. Xeroxovi proizvodi za urede uključuju pisače, kopirne i multifunkcijske uređaje. Za produkciju nudi uređaje za digitalni tisak u boji ili crno bijeli – što god je potrebno za ispis, Xerox će zadovoljiti potrebe klijenta.
Xerox korporacija je jedan od vodećih svjetskih inovatora, s centrima za istraživanje i razvoj u SAD-u, Kanadi i Francuskoj. Xerox Innovation Group pronalazi tehnologije nove generacije, s fokusom na materijale, digital imaging, rješenja i usluge.
Xerox Predstavništvo u Hrvatskoj nalazi se u Zagrebu. Preko mreže ovlaštenih distributera i partnera na hrvatskom tržištu Xerox nudi veliki broj proizvoda i usluga iz svojeg portfolia.

www.xerox.com i www.xerox.hr