Dani ambalaže

Institut za ambalažu i tiskarstvo

Tectus

HR EN
Hotel Le Méridien Lav, Split,
3. do 8. 6. 2012.

OKRUGLI STOL
"AMBALAŽNA INDUSTRIJA  REGIJE I ODRŽIVOST"
Gospodarenje ambalažom i ambalažnim otpadom
- zakonski propisi (5. lipnja 2012.)

 

 

 
U sklopu Svjetskih dana ambalaže i povodom Svjetskog dana zaštite okoliša 5. lipnja, u hotelu Le Meridien Lav***** u Splitu organiziran je okrugli stol “ Ambalažna industrija regije i održivost” s podtemom “Gospodarenje ambalažom i ambalažnim otpadom – zakonski propisi”. Bilo je to regionalno okupljanje proizvođača i korisnika ambalaže, predstavnika gospodarskih udruženja, komora, ministarstava te ostalih institucija i predstavničkih tijela vezanih uz ambalažnu industriju.
Uz ministricu zaštite okoliša i prirode Republike Hrvatske Mirelu Holy, prezenteri su bili izaslanici na najvišoj razini iz ministarstava zaštite okoliša Bosne i Hercegovine, Crne Gore, Makedonije, Slovenije i Srbije, koji su predstavili praksu u gospodarenju ambalažnim otpadom u svojim zemljama, iznoseći dosadašnja iskustva i daljnje planove s ciljem ispunjavanja postavljenih ciljeva. Sudionici – korisnici i proizvođači ambalaže – imali su priliku dobiti odgovore na aktualna pitanja vezana uz iznesenu problematiku.
Gospodarenje ambalažom i ambalažnim otpadom problematika je koju je nužno regulirati propisima sukladno direktivama EU i legislativi svake pojedine zemlje, osigurati provođenje zakonskih propisa i razvijati potrebnu infrastrukturu koja omogućuje postupanje sukladno propisima. Nužno je provoditi i sustavnu edukaciju stanovništva u tom smislu, a sve s ciljem zaštite okoliša. Također je podržana inicijativa redovitog godišnjeg okupljanja relevantnih predstavnika država u regiji s ciljem sinergijskog djelovanja u tom smislu.
 
 
 
PROGRAM I PREZENTACIJE OKRUGLOG STOLA
14:00 - 16:00 Prijem sudionika
16:00 - 17:25
17:25 - 17:45 COFFEE BREAK
17:45 - 20:00
20:00 KOKTEL